Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Ванилов пудинг на фурна

Ванилов пудинг на фурна

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876743
Ванилов пудинг на фурна
Снимка: Мария Доева
2 / 5
19/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ще ви почерпим, а после ще ви дадем и рецептата, защото хубавите неща трябва да се споделят"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона смесваме прясното мляко, захарта, и ванилията. След това затопляме на котлона толкова, че да се разтвори захарта (внимаваме да не заври сместа, защото при добавяне на яйцата ще се пресекат).

След като сме затоплили млякото, го дръпваме от котлона и внимателно прибавяме яйцата.

Готовата смес я изливаме в купички, които слагаме в тава с вода.

Печем на 150 градуса във фурната до готовност, като внимаваме да не кипне водата в тавичката, защото пудинга ще стане на шупли (балончета).

Проверяваме дали е готов пудинга с клечица. След като са готови оставяме да се охладят.

След охлаждането ги сервираме, като ги обръщаме в чинийка и поръсваме с шоколадови пръчици, филиран шоколад или кой каквото обича.

В зависимост от съда, в който изпичаме пудинга, времето за готвене е различно.

Много вкусен ванилов пудинг на фурна, опитайте го!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели
Ели
Аз не затопля сместа за крем карамел, затова смятам, че рецептите са различни.
П. С. Със сигурност ще го опитам
19.07.2019 12:26
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте.
Това не е ли по- скоро крем карамел само ,че без карамел на дъното?
19.07.2019 12:15