Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Здравословни соленки без бяло брашно

Здравословни соленки без бяло брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Здравословни соленки без бяло брашно
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
23 мин.
Порции
20
"Можем цял ден да похапваме домашни соленки, особено ако са такива - здравословни"

Необходими Продукти

  • извара - 130 г кашкавалена
  • яйца - само белтъците от 2 бр.
  • овесени трици - 60 г
  • семена - 20 г (ленено, маково, сусам, тиквено, слънчогледово) по избор
  • риган
  • самардала
  • хималайска сол - 1/2 к.л.
  • кокосово масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат абсолютно всички съставки - изварата, белтъците, овесените трици, семената, подправките, хималайската сол.

Всичко се разбърква с вилица. Оставяме сместа да почине 5-10 минути, за да се посгъсти.

С лъжичка гребваме и оформяме топчета.

Поставяме в намазана тава с незалепващо покритие. С вилицата лекичко изтъняваме отгоре всяко топче.

Печем соленките в предварително загрята фурна на 175 градуса с вентилатор до леко порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: