Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с пълнозърнесто брашно и сусам

Соленки с пълнозърнесто брашно и сусам

Соленки с пълнозърнесто брашно и сусам
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Нещо вкусно, което да си похапвате през целия ден"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • майонеза - 3 с.л. с връх
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч. приблизително
  • За намазване
  • майонеза
  • За поръсване
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко (1/2 ч.ч.) и майонезата (3 с.л. с връх) и към тях прибавяме бакпулвер (1 /2 пакетче) , сол (1 к.л.) и захар (1 щипка).

С бъркалка разбъркваме добре всички съставки хомогенно. Постепенно ръсваме пълнозърнесто брашно, като продължаваме разбъркването, и замесваме еластично и нелепнещо тесто.

Завиваме тестото с полиетиленово фолио и оставяме за 15 минути.

После с намазани с олио ръце правим от тестото топчета, с каквито размери предпочитаме. Притискаме топчетата с длани и подреждаме на разстояние в тавичка върху хартия за печене.

Може още да притиснем в тавичката да оформим соленките. Отгоре намазваме всяка соленка с четка с майонеза. Поръсваме добре със сусам.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност за приблизително 15 минути или повече - зависи колко изпечени предпочитаме соленките.

Соленките с пълнозърнесто брашно и сусам са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: