Начин на приготвяне
Настържете маслото на ренде. Добавете трохите и замесете до получаването на трохи. Прибавете жълтъците, солта, захарта, бакпулвера и замесете меко тесто.
Готовото тесто увийте в найлоново фолио и поставете в хладилник за около час. Така кошничките стават по-хрупкави.
От готовото тесто накъсайте топчета. Облепете специални формички за кошнички /тарталети/ с тесто, равномерно по дъното и стените.
Подредете кошничките в тава и изпечете в загрята фурна до порозовяване. Охладете леко кошничките и внимателно отстранете металните формички.
Разбийте крема сиреното с майонезата до еднородност. Прибавете лимоновия сок и фино нарязан копър. Разбъркайте.
Охладените кошнички напълнете със соления пълнеж, като използвате пош с къдрав накрайник.
Гарнирайте с парче сьомга и клонче свеж копър.