Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Вкусна манджа с патладжан и пушен бекон с кожа

Вкусна манджа с патладжан и пушен бекон с кожа

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусна манджа с патладжан и пушен бекон с кожа
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
18/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Спечелихме ви още, като разбрахте, че ще има и беконче, признайте си"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. (средно голям или 2 малки)
  • чушки - 3 бр. (светла капия)
  • лук - 1 глава
  • домати - 7 - 8 бр. (хубаво узрели)
  • червен пипер - 1 к.л
  • бекон - 150 г пушен
  • чубрица - 1 к.л
  • олио - 7 - 8 с.л
  • магданоз - 6 стръка
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на едри кубчета и го сложете в солена вода да излезе горчивината. Обелете доматите и нарежете на ситно или пасирайте.

Лука и чушките нарежете на едри парчета. В тенджера запържете лука с чушките, после сипете и измития патладжан. Запържете ги заедно и прибавете червения пипер с доматите. Оставете ги да поврат на умерен котлон, като разбърквате на моменти.

След извиране на излишната вода прибавете нарязания бекон на ивици. Когато се смесят вкусовете за около 5 минути, сипете съвсем малко размито брашно с малко вода. Сгъстявате по ваш вкус и накрая поръсвате с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: