Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа от нахут и пушен бекон

Манджа от нахут и пушен бекон

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Манджа от нахут и пушен бекон
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
30/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лесна манджа с нахут и бекон - за заети домакини"

Необходими Продукти

  • бекон - 200 г пушен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стръкче
  • мащерка - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • нахут - 300 г сварен
  • лапад - 150 г (спанак)
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептите с нахут са винаги добра идея, особено ако в тях има и мръвка!

Беконът се нарязва и се запържва в зехтина. Изважда се от мазнината.

В същата мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и морков. След като омекнат зеленчуците, се овкусяват с целината, мащерката и дафиновият лист.

Добавя се бекон и ястието се поръсва с червения пипер.

Прибавя се нахут и се залива със 150 мл топла вода.

Нахутената манджа се готви 2-3 минути и се добавя нарязаният лапад (спанак).

Манджата от нахут и пушен бекон е готова, след като лападът (спанак) е попарен.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: