Златна картофена разядка с боб и куркума

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
18/07/2019
"Картофена разядка за ценители, която пленява с вкус, визия и аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 1 ч.ч. сварени
  • боб - 1/2 ч.ч. сварен
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. на вкус
  • куркума - 1 ч. л. равна
  • кимион - 1/3 ч.л. смлян
  • черен пипер - 2 щипки
  • кафява захар - 1/2 ч.л. равна
  • шарлан - 1 с. л.
  • вода - около 1/3 ч.ч.
  • копър - за декориране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите обелваме и нарязваме на кубчета и в тенджера с ветрило /кошница за готвене на пара, ги оставаме, докато омекнат. Боба го сваряваме в отдела тенджера /по желание може да е накиснат във вода от предната вечер . Сменяме поне два пъти водата, за да не дразни стомаха в последствие.

В каната на блендера/Нутри булет смесваме картофите и боба, шарлана и подправките - хималайска сол, био куркума, кимион, черен пипер, кафява кристална захар /за неотрализиране на наситения вкус на индийските подправки - да не нагарчат /. Водата добавяме постепенно при смилането.

Желателно е да се получи гъста, плътна кремообразна хомогенна смес. Красива на цвят и вкус картофена разядка с боб и куркума, лесна за топене и намазване на соленки и гризини. Декорацията може да е от цвят на копър или друга свежа зеленина по избор!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар