Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от извара и цвекло

Разядка от извара и цвекло

Разядка от извара и цвекло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Диетична, свежа и толкова лека разядка със сигурност ще намери много свои почитатели тук"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 бр. като ябълка
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • извара - 200 г
  • майонеза - 1 с.л. с връх
  • нахут - 2 с.л. сварен
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • лук - 1/3 глава
  • маслини - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява цвеклото, обелва се и нарязваме на едро. Поставя се в каната на чопър или блендер. Добавя се парчета лук, ленти зелена чушка, отцеден нахут, нарязан копър и магданоз. Накрая прибавяме извара и майонеза 1-2 с.л.

Блендира се на пулсации поне 3-4 пъти, докато се получи кремообразна смес. Опитва се на вкус , при нужда се овкусява със сол, черен пипер или ваша любима подправка.

Сервира се в чиния, отгоре украсена с парченца от маслина като цвете, а в средата майонеза за тичинки. Гарнира се с клонки копър или магданоз за свежест. Много е вкусна тази разядка, чудесна за мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: