Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Веган разядка с червено цвекло и ябълка

Веган разядка с червено цвекло и ябълка

Веган разядка с червено цвекло и ябълка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 голяма глава
  • ябълки - 1 бр
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл или зехтин
  • босилек - 3 - 4 бр.
  • черен пипер
  • смлени орехи - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива, обелва се и се нарязва на парчета. Залива се с вода и се вари до готовност. Ябълката се обелва и рендосва на едро ренде.

В каната на чопъра сипваме отцеденото цвекло, настъргана ябълка, зехтин, смлени орехи, сол, черен пипер, листа босилек и лимонов сок.

Наливаме и 50 мл от водата, в която се е варило цвеклото. Затваряме с капака и смиламе всички продукти на еднородна смес.

Отваряме и опитваме на вкус, ако има нужда, се добавят още подправки. Сипваме в купа и сервираме с листа пресен босилек и щипка смлени орехи. Вкусна и полезна веган разядка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: