Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Варено»Моето сполучливо телешко варено

Моето сполучливо телешко варено

Моето сполучливо телешко варено
Снимка: Янка Димова Димитрова
2 / 4
19/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Телешкото варено не е просто класика, то е състояние на духа, в което изпадаме, колкото се може по-често"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 4 - 5 бр. бейби
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр. на кубчета
  • картофи - 3 бр. средно големи
  • целина - дръжки
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо нарязвам на парчета, заливам със студена вода и кипвам. Препенвам, прецеждам бульона и варя мръвките в тенджера под налягане за около 40 минути.

През това време в друга тенджера с малко зехтин задушавам 1 глава кромид лук, нарязан на едро бейби моркови, 1 червена чушка, 1 домат на кубчета и 3 средно големи картофа.

Когато зеленчуците омекнат, заливам с бульона, добавям дръжки от целина и няколко зърна черен пипер, като оставям да ври на слаб огън до готовност.

Към края прибавям телешкото месо, оставям да поври още 10 минути и овкусявам със сол, млян черен пипер и нарязани на ситно листа от целина.

Поднасяме готовото телешко варено, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#201798
Потребител#201798
Рецептата е много добра и лесна за изпълнение особено ако имате тенджера под налягане. Бих искал някакво допълнение кога и как се използва хрян с телешкото варено.
31.10.2020 13:26
1
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходно стана!
07.09.2020 20:32
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Никога не мога да си купя телешко винаги го варя с часове и то не се къса,затова не купувам.
24.11.2019 19:39
1
2
Покажи всички подкоментари