Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и се обелва част от кората ом по дължина. Да станаткато на ивици.
На всеки патладжан се прави и прорез по дължина, в който после ще се сложи и от плънката.
Патладжаните се слагат в купа с подсолена вода, за да се отстрани горчивината им. След около десет минути се изваждат и подсушават.
В тиган се загрява мазнина и патладжаните се изпържват в нея. Слагат се върху кухненска хартия, за да се отнеме част от мазнината, след което се прехвърлят в тава.
В същата мазнина (ако е необходимо се налива още малко) се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и чушки. След като омекнат към тях се прибавят нарязаните на дребно или пасирани домати.
Сосът се овкусява със сол, захар, черен пипер и половин връзка магданоз, а след като се сгъсти с него се напълват патладжаните.
Ако има останал сос, той се разпределя отстрани в тавичката. За разкош сложих отстрани няколко чорбаджийски чушки, но това не е задължително.
Ястието се слага във фурната и се пече около 40-50 минути на 180 градуса. Сервира се поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз.