Лазаня с грилован патладжан

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
19/07/2019
"Затворете очи и си намислете едно желание - ако ви поднесат тази разкошна лазаня, да знаете, че нашето ви се е сбъднало "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на големи филии. Изпечете ги на грил тиган. Наредете в чиния, посолете и полейте със струйка зехтин. Пригответе си подходяща тавичка за лазанята. Във вряща подсолена вода.

Пуснете две от корите и бланширайте за минута. Извадете ги в гевгир, облейте със студена вода и сложете върху кърпа. Намажете дъното на тавата със зехтин.

Наредете от патладжана, покрийте с кори, сложете от сиренето, поръсете с пресен босилек и черен пипер. И пак патладжан, кори, сирене, докато свършите продуктите.

Добрата лазаня се прави с 5 най-много 6 реда кори. Завършете най-горния ред с патладжани, обилно поръсени със сирене. Полейте със струйка зехтин.

Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 15-20 мин. Поднесете лазанята с грилован патладжан топла, украсена с листа пресен босилек!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар