Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на тънки филии. Посолете и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода.
Загрейте грил тигана и изпечете патладжанените филии от двете страни за кратко.
Прехвърлете в чиния и полейте със струйка зехтин.
Смесете слънчогледовото олио и прясното мляко.
Добавете 1 ч.л. горчица, 2-3 бр. мариновани каперси (по желание), лимонов сок и щипка сол.
Пасирайте до гладкост, след което добавете рибата тон, отцедена от олиото в консервата. Пасирайте отново.
Наредете грилования патладжан в чиния за сервиране. Полейте с майонезената разядка и украсете с мариновани каперси и нарязан лимон.
Да ви е сладко с този грилован патладжан с майонезена рибна разядка!
Забележка: Вместо млечната майонеза може да ползвате готова от магазина!