Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Грилован патладжан с майонезена рибна разядка

Грилован патладжан с майонезена рибна разядка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Грилован патладжан с майонезена рибна разядка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Невероятно апетитно предястие от грилован патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • сол
  • зехтин
  • за майонезената разядка
  • слънчогледово олио - 2 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • риба тон - 120 г от консерва
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • каперси - 3 бр. по желание
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на тънки филии. Посолете и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода.

Загрейте грил тигана и изпечете патладжанените филии от двете страни за кратко.

Прехвърлете в чиния и полейте със струйка зехтин.

Смесете слънчогледовото олио и прясното мляко.

Добавете 1 ч.л. горчица, 2-3 бр. мариновани каперси (по желание), лимонов сок и щипка сол.

Пасирайте до гладкост, след което добавете рибата тон, отцедена от олиото в консервата. Пасирайте отново.

Наредете грилования патладжан в чиния за сервиране. Полейте с майонезената разядка и украсете с мариновани каперси и нарязан лимон.

Да ви е сладко с този грилован патладжан с майонезена рибна разядка!

Забележка: Вместо млечната майонеза може да ползвате готова от магазина!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: