Начин на приготвяне
Лука нарязваме на ситно, настъргваме морковите, обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета. В дълбок тиган сипваме олиото и пържим лука и морковите, прибавяме патладжана и каймата.
Задушаваме, разбърквайки от време на време, и добавяме доматите на кубчета, босилека, солта и черния пипер. Оставяме да се готви.
Междувременно приготвяме Бешамела. Слагаме в тиган маслото, след като се разтопи добавяме брашното и след минута добавяме на части млякото, като не спираме да бъркаме. След това солта, черния пипер и индийското орехче и варим до сгъстяване.
Когато каймата със зеленчуците и Бешамелът са готови, сглобяваме лазанята.
На дъното на подходящ съд за печене слагаме малко сос Бешамел, върху него подреждаме кори лазаня, след това сместа от кайма и патладжан. И така до приключване на продуктите.
Върху най-горния слой изсипваме около 2 с.л. от сместа и накрая соса Бешамел. Покриваме с алуминиево фолио и печем лазанята с кайма в загрята фурна на 190 градуса около 25 минути, след това махваме фолиото и печем още 15 минути.
Изваждаме лазанята с патладжана и кайма от фурната, охлаждаме за 15 минути и сервираме.