Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лятна лазаня с патладжан и тиквички

Лятна лазаня с патладжан и тиквички

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Лятна лазаня с патладжан и тиквички
Снимка: Геновева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • топено сирене - 100 г
  • шунка - 200 г слайс
  • заквасена сметана - 400 г
  • босилек
  • олио
  • сол
  • за бешамела
  • прясно мляко - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се нарязва по дължина, осолява се и се оставя да се отцеди. Патладжанът се нарязва на дълго, осолява се и се оставя и той за около 20 минути.

Настъргваме кашкавала и топеното сирене.

Докато чакаме, приготвяме Бешамела, като в тенджера слагаме маслото и като се разтопи, слагаме брашното и го запържваме за около 2 минути, след това добавяме студеното мляко, като бъркаме с телена бъркалка, докато се разтвори брашното добре.След което добавяме двете яйца, сол, черен пипер и индийско орехче.

След като е готов Бешамелът, измиваме тиквичките и патладжана и ги оставяме да се отцедят и те.

Използваме продълговата тавичка, намазняваме я с олио и слагаме от Бешамела отдолу, след това слагаме ред тиквички и отгоре кашкавал и топено сирене и накрая от бешамела, след това ред от шунката и пак кашкавал, но този път слагаме от заквасената сметана половината, като сме я разбили с малко вода, просто да стане на гъст сос.

След това продължаваме да редим ред патладжан, отгоре кашкавал и топено сирене и другата половина от заквасената сметана, след това слагаме шунката, кашкавал отгоре, като оставяме кашкавал и за отгоре.

Накрая слагаме останалия Бешамел и печем лятната лазаня за около 30 минути или докато се получи коричка отгоре.

През това време обелваме и нарязваме на полумесеци доматите. След като се е получи коричка на нашата лазаня, нареждаме доматите отгоре, поръсваме със сол и босилек и накрая слагаме останалия кашкавал.

Връщаме обратно във фурната и дозапичаме, докато се запече кашкавалът.

Изключваме фурната и оставяме нашата вегетарианска лазаня да се охлади.

По-добре е да сервирате лазанята с тиквички, след като е изстинала.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: