Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с грилован патладжан

Лазаня с грилован патладжан

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Лазаня с грилован патладжан
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Затворете очи и си намислете едно желание - ако ви поднесат тази разкошна лазаня, да знаете, че нашето ви се е сбъднало"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кори за лазаня - 250 г пресни
  • крема сирене - 500 г (може да замените с моцарела)
  • пармезан - 150 г настърган
  • босилек - пресни листа
  • черен пипер - 1 щипка
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на големи филии. Изпечете ги на грил тиган. Наредете в чиния, посолете и полейте със струйка зехтин. Пригответе си подходяща тавичка за лазанята. Във вряща подсолена вода.

Пуснете две от корите и бланширайте за минута. Извадете ги в гевгир, облейте със студена вода и сложете върху кърпа. Намажете дъното на тавата със зехтин.

Наредете от патладжана, покрийте с кори, сложете от сиренето, поръсете с пресен босилек и черен пипер. И пак патладжан, кори, сирене, докато свършите продуктите.

Добрата лазаня се прави с 5 най-много 6 реда кори. Завършете най-горния ред с патладжани, обилно поръсени със сирене. Полейте със струйка зехтин.

Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 15-20 мин. Поднесете лазанята с грилован патладжан топла, украсена с листа пресен босилек!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: