Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на големи филии. Изпечете ги на грил тиган. Наредете в чиния, посолете и полейте със струйка зехтин. Пригответе си подходяща тавичка за лазанята. Във вряща подсолена вода.
Пуснете две от корите и бланширайте за минута. Извадете ги в гевгир, облейте със студена вода и сложете върху кърпа. Намажете дъното на тавата със зехтин.
Наредете от патладжана, покрийте с кори, сложете от сиренето, поръсете с пресен босилек и черен пипер. И пак патладжан, кори, сирене, докато свършите продуктите.
Добрата лазаня се прави с 5 най-много 6 реда кори. Завършете най-горния ред с патладжани, обилно поръсени със сирене. Полейте със струйка зехтин.
Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 15-20 мин. Поднесете лазанята с грилован патладжан топла, украсена с листа пресен босилек!