Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Уникални сръбски кебапчета

Уникални сръбски кебапчета

Уникални сръбски кебапчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"И нашенските не са зле, но признаваме, че душа даваме за тези уникални сръбски кебапчета"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • сол - 1 равна ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • газирана вода - 60 мл
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • чесън - 1 ск.
  • сланина - за скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с машинка за месо два пъти. Добавят се сол на вкус, черен и червен пипер, кимион. Сипва се газирана или обикновена вода, и прибавяме содата за хляб, нарязана ситно скилидка чесън и добре се омесва.

С мокри ръце се взема топче кайма и оформяме на по-къси кебапчета, които се нареждат в чиния и покриваме с прозрачно фолио.

Оставят се за една нощ в хладилника. На другия ден се загрява скара, намазва се обилно с парче сланина.

Печем до готовност от всички страни. Сервираме с картофи или като мен със зелева салата. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: