Уникални сръбски кебапчета

20/07/2019
"И нашенските не са зле, но признаваме, че душа даваме за тези уникални сръбски кебапчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо852
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с машинка за месо два пъти. Добавят се сол на вкус, черен и червен пипер, кимион. Сипва се газирана или обикновена вода, и прибавяме содата за хляб, нарязана ситно скилидка чесън и добре се омесва.

С мокри ръце се взема топче кайма и оформяме на по-къси кебапчета, които се нареждат в чиния и покриваме с прозрачно фолио.

Оставят се за една нощ в хладилника. На другия ден се загрява скара, намазва се обилно с парче сланина.

Печем до готовност от всички страни. Сервираме с картофи или като мен със зелева салата. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар