Макарони на фурна с шунка и сметана

21/07/2019
"Специално за онези, които знаят, че най-вкусните макарони не са сладките, супер изкусителни солени макарони "
Приготвяне8 мин.
Готвене25 мин.
Общо33 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 463
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието на опаковката, като във водата сложите щипка сол, 1 с.л. олио и дафиновия лист. Извадете и изцедете макароните.

В тиган загрейте 1 с.л. мазнина. Сложете шунката и бекона, нарязани на малки парчета. Запържете добре.

Добавете лука, също нарязан на дребно. Изчакайте да омекне и налейте сметаната. Поръсете със сол, черния пипер и ригана.

Варете пет минути изключете. Смесете соса с макароните. Разбъркайте добре. Прехвърлете в тавичка.

Поръсете с настъргания кашкавал. Печете в загрята фурна на 200 градуса до разтопяване на кашкавала.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар