Хапки от тиквички (Tartufini alle zucchine)

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
21/07/2019
"Ей на това му се вика вкусните тиквички да са само на една хапка разстояние "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 593
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната нощ тиквичките се почистват, не е необходимо да се обелват, настъргват се на едро ренде. Посоляват се, покриват се с фолио и се поставят в голяма цедка, да се отцедят много хубаво.

Изцедените тиквички се изсипват в голяма купа, прибавят се трохите от бял хляб, ако не се разполага с такива, се ползва галета, но количеството би трябвало да е до 200 г, Галетата изпива всякаква остатъчна течност.

Прибавя се настърган пармезан, силно наситнен зелен лук, крема сиренето, малко сол, черен пипер, наситнен копър, зехтина и хубаво се разбърква.

Сместа трябва да е такава, че ако се стисне в ръка, би трябвало да се отбележат пръстите на ръката. Ако се прецени, че е по-суха, се прибавя още малко крема сирене, или 1 с. л. гъсто кисело мляко. Ако е по-влажна, се прибавят още малко хлебни трохи/галета.

Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за не повече от 30 мин. От сместа със сладоледена лъжица с диаметър 2.5 см се загребва и се оформят хубави топчета. Всяко топче се овалва леко в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Галетата са накрая и точно те ще придадат много хубава хрупкавост на коричката.

Изпържват се в повече сгорещено олио, около 2 - 3 пръста. Хапките от тиквички много бързо се запържват от едната страна и внимателно се обръщат и от другата. Изваждат се върху домакинска хартия, въпреки че почти не задържат мазнина.

Сервират се в млечно-подлучен сос с чесън и копър.

Мога спокойно да се предложат и като хапки за парти, като на всяка топка се забоде клечка.

Източник: Cucinafacile con Elena

Рецептата е за сурови бонбони от тиквички, но на мен не ми харесаха и ги преоформих в друг вариант, който показвам. Получиха се перфектните малки топки с изключително хрупкава коричка, сухи и не задържащи мазнина. Поднесох ги съвсем спокойно за предястие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар