Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Хапки от свинско месо с тиквички

Хапки от свинско месо с тиквички

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Хапки от свинско месо с тиквички
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 3
02/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Уж само месо и зеленчуци, но комбинацията от свинско месо и тиквички е просто божествена"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 главичка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1 к. ч.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребно тиквичките, без да ги белите. Сложете в тиган половината мазнина и ги запържете до омекване.

Добавете рендосаната главичка лук и нарязаната на дребно зелена чушка, разбърквайте леко 3-4 минути, за да не смачкате тиквичките.

Накрая сипете обелените и нарязани домати, сол на вкус и подправките. Пържете за кратко, докато се смесят продуктите с подправките и оставете настрани.

В друг съд запържете свинското месо на хапки, докато стане крехко и добие приятна коричка от пърженето. Ако е необходимо, добавете и малко вода, която да изври и да остане месото на мазнина.

Прехвърлете готовите хапки месо при зеленчуците и леко загрейте, докато се смесят.

Вкусно е и топло, и студено.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: