Начин на приготвяне
Измийте и нарежете на дребно тиквичките, без да ги белите. Сложете в тиган половината мазнина и ги запържете до омекване.
Добавете рендосаната главичка лук и нарязаната на дребно зелена чушка, разбърквайте леко 3-4 минути, за да не смачкате тиквичките.
Накрая сипете обелените и нарязани домати, сол на вкус и подправките. Пържете за кратко, докато се смесят продуктите с подправките и оставете настрани.
В друг съд запържете свинското месо на хапки, докато стане крехко и добие приятна коричка от пърженето. Ако е необходимо, добавете и малко вода, която да изври и да остане месото на мазнина.
Прехвърлете готовите хапки месо при зеленчуците и леко загрейте, докато се смесят.
Вкусно е и топло, и студено.
Добър апетит!