Тирамису без яйца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
01/06/2013
"Ето как може да приготвите тирамису и без яйца, като запазите същия вълшебен вкус и аромат на любимия си десерт "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88 214
  • Преглеждания за месеца751
  • Преглеждания за седмицата198
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето с пудрата захар. Отделно разбийте заквасената и отделно сладкарската сметана, след което ги смесете.

Добавете маскарпонето и разбийте за кратко - колкото да се смесят.

Охладете приготвеното еспресо и го смесете с алкохола. Сглобяването на тирамисуто става по стандартния начин - ред напоени в кафе бишкоти, ред крем и така докрай. Кремът трябва да ви стигне за 3 реда, но зависи от тавата, която използвате.

Отгоре се покрива с крем и отстрани - ако е възможно. Поръсва се с какао през сито и тирамисуто се оставя в хладилник за няколко часа преди да се поднесе.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 11
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мила
Мила
13.12.2014 21:51
Получи се наистина много вкусно. Благодаря. Един съвет от мен на един ред става много по-вкусно, според мен в това се крие тайната на успеха.
4
1