Начин на приготвяне
Разбивате сметаната добре, да е пухкава. Това е много важно, защото се опитваме да копираме пухкавостта на суровите разбити яйца, които липсват при нас.
Добавяте лъжица по лъжица заквасената сметана и маскарпонето при бавни обороти на миксера. Накрая слагате захарта.
Кремът е готов.
Всяка бишкотка потапяте много, много бързо в свареното кафе. Редите ред бишкоти и половината крем, отгоре - отново същата процедура.
Аз използвах правоъгълна тава. Ако искате Тирамисуто ви да е по-представително, използвайте кръгла със свалящо се дъно.
Оставете Тирамисуто в хладилника за една нощ. На сутринта може да го извадите от хладилника и да поръсите с какао.
Ако сте ползвали тава с ринг, то махнете ринга и отстрани на Тирамисуто декорирайте с цели изправени бишкоти. Може да завържете и панделка и да поднесете на гостите си или да изненадате приятели.
Това е. Фалшиво, но Тирамису. Или Тирамису, но фалшиво. Както ви се харесва!
Коментари
Изредила съм ги продуктите в предишния ми коментар, които би трябвало да влязат при направата на един такъв сладкиш. Няма да влизам в противоречия, в никакъв случай, но е хубаво когато някой ти подскаже нещо да се има предвид следващия път, когато отново се направи опит да се направи едно наистина добро Тирамису и нека да не обиждаме италианската кухня, тя не заслужава така да и копираме сладкишите.
Хубаво какао което в момента се намира по големите супери е на фирма Zaini, Emilia, Cacao in polvere, amaro - 250 g с висок процент какаова маса, над 50%. На същата фирма може да се намери и прекрасен черен/бял кувертюр.
Какво означава "хубаво какао" - това е какао с висок процент какаова маса. Най-доброто е на Van Houten - холандец, а и има история как точно е започнал производството му. За съжаление у нас трудно се намира или е почти невъзможно, аз специално си купувам такова от чужбина, но у нас се продава много добро италианско какао, което може почти да го достигне по качества.
Не бих ползвала на Йоткер какаото, за мен не е добро.