Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Тирамису»Фалшиво Тирамису без яйца

Фалшиво Тирамису без яйца

Фалшиво Тирамису без яйца
Снимка: Valentina Georgieva Hrist
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Не е важно дали тирамисуто е истинско или не, важното е да е вкусно, а това е наистина разкошно"

Необходими Продукти

  • бишкоти - Савоярди (аз използвам голямата опаковка от Лидл)
  • заквасена сметана - 1 кофичка от 40 0г
  • сметана - 250мл сладкарска, течна, за разбиване
  • маскарпоне - 500 г
  • кафе - около 400 мл еспресо
  • кафява захар - 1 ч.ч. смляна на пудра
  • какао - хубаво, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате сметаната добре, да е пухкава. Това е много важно, защото се опитваме да копираме пухкавостта на суровите разбити яйца, които липсват при нас.

Добавяте лъжица по лъжица заквасената сметана и маскарпонето при бавни обороти на миксера. Накрая слагате захарта.

Кремът е готов.

Всяка бишкотка потапяте много, много бързо в свареното кафе. Редите ред бишкоти и половината крем, отгоре - отново същата процедура.

Аз използвах правоъгълна тава. Ако искате Тирамисуто ви да е по-представително, използвайте кръгла със свалящо се дъно.

Оставете Тирамисуто в хладилника за една нощ. На сутринта може да го извадите от хладилника и да поръсите с какао.

Ако сте ползвали тава с ринг, то махнете ринга и отстрани на Тирамисуто декорирайте с цели изправени бишкоти. Може да завържете и панделка и да поднесете на гостите си или да изненадате приятели.

Това е. Фалшиво, но Тирамису. Или Тирамису, но фалшиво. Както ви се харесва!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Валентина, аз не споря относно името на това сладкишче, то си е добро, но и точно показвам какво не му достига за да е наречено Тирамису. Нека да се прави разлика. Това което е показано на снимката и в рецептата по би му отивало да се нарече, "Сладкиш с бишкоти, сметана и маскарпоне". Няма лошо.
Изредила съм ги продуктите в предишния ми коментар, които би трябвало да влязат при направата на един такъв сладкиш. Няма да влизам в противоречия, в никакъв случай, но е хубаво когато някой ти подскаже нещо да се има предвид следващия път, когато отново се направи опит да се направи едно наистина добро Тирамису и нека да не обиждаме италианската кухня, тя не заслужава така да и копираме сладкишите.
Хубаво какао което в момента се намира по големите супери е на фирма Zaini, Emilia, Cacao in polvere, amaro - 250 g с висок процент какаова маса, над 50%. На същата фирма може да се намери и прекрасен черен/бял кувертюр.
25.07.2016 22:59
2
3
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Приятно сладкишче, но не би трябвало да се нарича Тирамису, а сладкиш с бишкоти, сметана и маскарпоне. Дадената рецепта няма нищо общо с Тирамису, в нея липсват - Марсала, а тя е в основата на този сладкиш, кафява захар не се ползва, яйцата които се приготвят на водна баня, т.е. крем Забайон и белтъците като меренг.
Какво означава "хубаво какао" - това е какао с висок процент какаова маса. Най-доброто е на Van Houten - холандец, а и има история как точно е започнал производството му. За съжаление у нас трудно се намира или е почти невъзможно, аз специално си купувам такова от чужбина, но у нас се продава много добро италианско какао, което може почти да го достигне по качества.
Не бих ползвала на Йоткер какаото, за мен не е добро.
25.07.2016 12:48
2
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва идеята да се приготви без яйца, да на Йоткер ми харесва какаото
25.07.2016 08:48
3
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря за отговора. Не бях ползвала до сега от него. Мая и други ползвам на Йоткер и съм доволна но за какаото не знаех.
24.07.2016 23:34
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Писали сте хубаво какао. Кое според вас е хубаво? Има едно което е бледо и ниско маслено. Лично аз се чудя кое е истинското какао.
24.07.2016 15:42
1
1
Покажи всички подкоментари