Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сарми с булгур в тенджера

Постни лозови сарми с булгур в тенджера

Постни лозови сарми с булгур в тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
40
"Топли или студени - тези вкусни лозова сармички с булгур са мега вкусни"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • булгур - 200 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • гъби - 300 г
  • чубрица
  • сол
  • универсална подправка
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в олиото до омекване. Прибавете настъргания морков и ситно нарязаните гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Измийте булгура под течаща вода с помощта на ситна решетка.

Добавете булгура и разбъркайте. Добавете 1 ч.ч. топла вода, овкусете с универсална подправка, чубрица и ако е необходимо сол.

Гответе докато течността се изпари. Отстранете съда от котлона и охладете плънката.

Почистете лозовите листа от дръжчиците. Бланширайте ги във вряла вода, докато променят цвета си.

Оформете сармичките, като във всяко листо поставите по една с.л. от плънката. Свийте и оформете сармичките. Може да използвате и машинка за навиване на сарми.

Подредете постните сарми в дълбок съд и ги притиснете с помощта на чиния, за да не се развият при варенето. Налейте топла вода и покрийте сармите.

Гответе на бавен огън до извирането на течността. Лозовите сармички са готови когато булгурът омекне напълно.

Може да сервирате с кисело мляко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: