Чудна пилешка кавърма

22/07/2019
"Кавърмата е такава, каквато си я направи човек, в нашия случай - чудна и с пилешко месце "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 154
  • Преглеждания за месеца775
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на средни парчета. Зеленчуците се почистват и нарязват.

В тиган със загрята мазнина се запържва месото до леко златисто, прибавят се и нарязаните зеленчуци, лук, морков, зелена чушка и оставяме за 3-4 минути да омекнат.

Добавяме гъбите, за да се запържат и те, разбърква се за кратко и сипваме консерва домати и червен пипер. Налива се малко вода, овкусяваме със сол, захар, черен пипер и чубрица.

Котлонът се намалява, оставяме да къкри тихо около 20 минути до готовност и да остане кавърмата почти на мазнина, като от време на време се разбърква.

Сервираме пилешката кавърма с люта чушка и поръсена с пресен магданоз. Много вкусно за обяд!

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар