Начин на приготвяне
Представям ви рецепта за пилешка кавърма с праз.
Първо сварявате бяло пилешко месо. Запазете бульона. Накъсвате месото на конци. В дълбок тиган загрейте мазнината на умерена температура и сложете нарязания праз. Запържете го за няколко минути, като го разбърквате периодично. Добавете към него нарязаните на ситно домати. Задушавайте още две-три минути.
Налейте пилешкия бульон към праза и доматите. Добавете пилешкото месо накъсано на конци. Поръсете със сол черен пипер и джоджен /чубрица/. Покрийте с капак и оставете ястието да къкри за около 25 минути, докато остане на сос.
В самия край прибавяте яйцето и разбърквате енергично. Поръсвате с магданоз и сервирате кавърмата. Добър апетит !
Коментари