Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Пилешка кавърма в гювечета

Пилешка кавърма в гювечета

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Няма как да сбъркате аромата на вкусната пилешка кавърма"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 2 бр. зеленa и червена
  • домати - 250 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука наситняваме, а пилешкото месо нарязваме на хапчици.

В тиган с мазнина първо задушаваме нарязания лук, а след това и нарязаните чушки. Добавяме пилешките хапки и готвим, докато месото промени цвета си, след което отнемаме от огъня.

Разпределяме в гювечета, като във всяко съдче слагаме и от нарязаните домати.

Поръсваме кавърмата с босилек и другите подправки.

Разбъркваме и печем във фурната на 180 градуса за около 30 минути или до пълното сготвяне на всички продукти.

Пилешка кавърма в гювечета сервираме с подходящо питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: