Пилешка кавърма в тава

ЦветаЦвета
Новак
13652241
Пилешка кавърма в тава
Снимка: Цвета
1 / 3
30/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пилешка кавърма който обича, тази ще му се услади"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2
  • червени чушки - 4 бр. (около 400 г)
  • лук - 2 бр.
  • домати - 400 г от консерва
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и се нарязва на малки парчета. Запържва се, след което се нарежда в тавичка.

В тигана, където се е пържило пилето, се слага лукът, който е нарязан на полумесеци, след като стане прозрачен, се слагат и чушките, сместа се запържва за няколко минути, добавят се подправките, след това и доматите.

Къкри няколко минути и сместа се изсипва в тавата върху пилето.

Пъха се във фурната апетитната кавърма на 180°С за 20 минути.

Сервира се пилешка кавърма в тава и се поръсва с прясно нарязания магданоз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: