Перфектните печени пилешки бутчета

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
24/07/2019
"Ако си мислите, че приготвянето на перфектните печени пилешки бутчета е лесна работа, прави сте - вижте как "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 765
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват, подсушават и се натриват с кашичка, приготвена от сока от 1 лимон, пушен червен пипер, естрагон, куркума, черен пипер и сол на вкус.

Оставят се покрити в хладилник за една нощ, за да поемат ароматите на подправките.

След това пилешките бутчета се запържват за кратко в тиган с маслото и зехтина, за да се запечатат соковете в месото.

Нареждат се в тавичка, като отгоре се поливат с останалата мазнина в тигана, а на дъното на тавичката се изсипва бялото вино.

Ястието се пече около два часа и половина на 160 градуса, като се проверява след първия час.

За гарнитура може да приготвите изпечени на фурна картофки.

Поднесете перфектните печени пилешки бутчета полети с отделилия се сос в тавата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар