Перфектните печени пилешки бутчета

ЗорицаЗорицаГуру94425629124
24/07/2019
"Ако си мислите, че приготвянето на перфектните печени пилешки бутчета е лесна работа, прави сте - вижте как "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 005
  • Преглеждания за месеца5576
  • Преглеждания за седмицата1315
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват, подсушават и се натриват с кашичка, приготвена от сока от 1 лимон, пушен червен пипер, естрагон, куркума, черен пипер и сол на вкус.

Оставят се покрити в хладилник за една нощ, за да поемат ароматите на подправките.

След това пилешките бутчета се запържват за кратко в тиган с маслото и зехтина, за да се запечатат соковете в месото.

Нареждат се в тавичка, като отгоре се поливат с останалата мазнина в тигана, а на дъното на тавичката се изсипва бялото вино.

Ястието се пече около два часа и половина на 160 градуса, като се проверява след първия час.

За гарнитура може да приготвите изпечени на фурна картофки.

Поднесете перфектните печени пилешки бутчета полети с отделилия се сос в тавата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Зорица
Зорица
25.07.2019 15:38
Здравейте Потребител 235671,
Както виждате моите пилешки бутчета не са станали на "сгур", пекох ги около 2 часа на наниска температура (160 градуса).
В рецептата съм написала "Ястието се пече около два часа и половина на 160 градуса, като се проверява след първия час", така че това означава, че като ги проверите, може сами да прецените кога да ги извадите. Всякаа фурна пече различно, затова времето за готвене също е приблизително.
Пробвайте рецептата, щеви хареса!
Поздрави :)
4
0
Потребител#235671
Много добра рецепта и резултатът би бил чудесен, но четири бутчета - два часа и половина на 160 градуса целзий , това си е сгур направо.
0
5