Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в йена

Пилешки бутчета в йена

Пилешки бутчета в йена
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2
"Кой не обича пилешки бутчета?"

Необходими Продукти

  • бира - 1 к.ч.
  • пилешки бутчета - 4 броя
  • олио - 2 с.л.
  • подправка за пиле - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 20 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета и ги подсушете.

Овкусете ги със солта и подправката за пиле, сипете 2 лъжици олио и разбъркайте добре. Накрая поръсете с черен пипер и оставете пилешкото месо да се маринова за около час.

Прехвърлете бутчетата в йенска тава и добавете нарязания чесън. Върху пилето наредете нарязаното масло.

Сипете бирата и сложете капака.

Пъхнете съда в студена фурна, включете на 250 градуса и печете около 90 минути.

Пилешките бутчета в йена са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: