Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в марината

Пилешки бутчета в марината

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Пилешките бутчета не могат да се ядат просто така - те трябва да са мариновани преди печене за отличен резултат"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • вода - 1 в.ч.
  • Марината
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и се оставят да се отцедят.

Отделно в купа се смесват олио, черен и червен пипер, и сол. Отцедените бутчета се слагат в подходяща купа, заливат се с марината.

Слагат се в хладилник да престоят няколко часа.

После се нареждат в тава, изсипва се чаша вода и се пекат в загрята фурна на 200 градуса, докато хванат хрупкава коричка и от двете страни.

Пилешките бутчета в марината са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: