Начин на приготвяне
Нарежете чери доматките на четвъртинки. Сложете ги в купа, посолете, полейте със струйка зехтин и поръсете с наситнени листа пресен босилек.
Хомогенизирайте добре продуктите и оставете настрана 30 мин, докато се овкусят добре.
Нарежете един малък продълговат патладжан на кръгчета. Посолете и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода.
Подсушете кръгчетата патладжан с кухненска салфетка. Изпечете на грил тиган.
Изпеченият патладжан поръсете със ситно нарязан магданоз, счукана скилидка чесън. Посолете и полейте със струйка зехтин.
Нарежете хляба на филийки. Разполовете ги и изпечете на грил тиган от двете страни.
Натъркайте всяка филийка със скилидка чесън.
Върху препечените филийки поставете по кръгче-две патладжан или по няколко четвъртинки чери домати.
Наредете брускетите на подходяща дъска.
Поднесете с бучки пармезан, зелени и черни маслини, мариновани люти чушлета, малки моцарелки!