Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Вегетариански брускети

Вегетариански брускети

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Вегетариански брускети
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато знаете, че гостите със сигурност не са почитатели на мръвката, зарадвайте ги с нещо подходящо"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр. тип селски или чабата
  • чери домати - 10 бр.
  • патладжани - 1 бр. малък
  • чесън - скилидки
  • магданоз - пресен
  • босилек - пресен
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чери доматките на четвъртинки. Сложете ги в купа, посолете, полейте със струйка зехтин и поръсете с наситнени листа пресен босилек.

Хомогенизирайте добре продуктите и оставете настрана 30 мин, докато се овкусят добре.

Нарежете един малък продълговат патладжан на кръгчета. Посолете и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода.

Подсушете кръгчетата патладжан с кухненска салфетка. Изпечете на грил тиган.

Изпеченият патладжан поръсете със ситно нарязан магданоз, счукана скилидка чесън. Посолете и полейте със струйка зехтин.

Нарежете хляба на филийки. Разполовете ги и изпечете на грил тиган от двете страни.

Натъркайте всяка филийка със скилидка чесън.

Върху препечените филийки поставете по кръгче-две патладжан или по няколко четвъртинки чери домати.

Наредете брускетите на подходяща дъска.

Поднесете с бучки пармезан, зелени и черни маслини, мариновани люти чушлета, малки моцарелки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: