Начин на приготвяне
Направете пилешкото филе на кайма, като го блендирате в блендер. Смесете пилешката кайма с подправките, яйцето, пармезана и галетата. Хубаво омесете.
С намазнени ръце оформете малки кюфтенца (големина колкото да се побират върху филийките), ако държите на правилната им форма, или работете с малка лъжичка, ако искате да са по-небрежни.
Загрейте олиото в тиган с незалепващо дъно на умерена температура и изпържете кюфтенцата за около 8 минути, като обърнете веднъж.
Междувременно нарежете франзелата на филийки по диагонал. Подредете ги в тава застлана с хартия за печене. Намажете ги със зехтин.
Запечете в загрята фурна на 170 градуса за около 8 минути, като ги обърнете веднъж. Извадете ги и ги намажете със соса Маринара. Отгоре поставете по едно кюфтенце.
Върху кюфтенцето сложете по парченце моцарела. Запечете за около 2-3 минути на грила на фурната, само колкото да се поразтопи моцарелата. Украсете готовите брускети с малко листче босилек.
Брускетите с пилешки кюфтенца са много вкусни.