Лятна манджа с яйца

Мария СимоваМария СимоваНовак74104913
25/07/2019
"В летните жеги няма да седим по цял ден в кухнята, затова залагаме на по-лесните за приготвяне и вкусни манджи "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 432
  • Преглеждания за месеца4987
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • лук - 4 глави
  • печени чушки - 6 - 7 бр. зелени
  • доматен сок - 1 литър от пресни домати
  • олио - 50 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените чушки на ивици.

Смелете пресни и обелени домати на сок.

Нарежете почистения лук на тънки ивици и го задушете заедно със нарязания чесън в олиото. След като поомекне лукът, прибавете нарязаните чушки и задушете заедно за 2 минути.

Налейте доматения сок и добавете захарта, разбъркайте и варите до леко сгъстяване на ястието.

Оформете четири гнезда в него и чукнете по 1 яйце в тях, посолете на вкус и затворете капака на съда.

Варите така лятната манджа за около 5 минути.

Премахнете лятна манджа с яйца от котлона, поръсете с пресен магданоз и затворете капака да се задуши за около 10 минути, преди сервиране.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vera avrionova
vera avrionova
31.07.2019 15:07
Макар да замених зелените чушки с червени и яйцата да не останаха цели като на снимката, манджата стана изключително вкусна. Препоръчвам рецептата!
2
0