Начин на приготвяне
Почистете семенната част на чушките и ги изпечете. Задушете ги в найлонов плик и ги обелете. Почистете лука от люспите и го нарежете на малки кубчета.
В подходящ съд загрейте олиото и запържете лука.
Когато получи лек кафеникав загар, добавете червеният пипер и чушките, а накрая - обелените и нарязани на ситно домати.
Налейте 1 ч.ч. вода /ако е необходимо, добавете още малко/ и гответе, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.
Овкусете със сол, добавете захарта и чубрицата. Ако искате, маже да сгъстите ястието с малко брашно, разтворено с вода.
Прибавете обелените скилидки чесън.
Подгответе сухи бурканчета и ги напълнете с вече охладената манджа. Затворете плътно с капачки и сварете 15 мин.
Готовите буркани съхранявайте на тъмно и хладно.
Консервираната лятна манджа е готова.
Коментари