Лятна манджа

ReniReni
Новак
36122
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за жегите - хем засища, хем ще те освежи, хем няма да ти е тежко"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г белени (нарязани)
  • лютеница - 150 г или айвар
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 150 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичате и белите чушките, почистват се семките.

Лукът се нарязва на полумесеци.

Загрявате олиото, прибавяте лука и го задушавате. След това прибавяте почистените чушки, докато се запържат.

Добавяте доматите и захарта.

Оставяте да ври, докато се сгъсти, и прибавяте лютеницата.

Десет минути преди да свалите от огъня посолявате.

Преди да сервирате лятната манджа, сложете пресен магданоз.

Лятната манджа е много вкусна.

Ако желаеш да наблегнеш на леките и здравословни летни храни, опитай и рецептите ни за яхния с тиквички, патладжан с доматен сос или този рататуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Бързо и вкусно.
25.09.2018 18:48
4
Ива
Ива
Много вкусно
14.06.2017 18:17
3