Начин на приготвяне
Чушките измиваме и може да обелим с белачка за картофи, малко е трудно, но се получава при месести чушки . Почистваме ги от дръжките и семената. Нарязваме чушките на парченца.
Белим тиквичките и нарязваме на кубчета. Патладжана също белим, нарязваме, слагаме в купа, посоляваме и наливаме вода. Оставяме така докато приготвяме всички зеленчуци за готвене.
Зеления фасул почистваме, измиваме и нарязваме. Лука нарязваме или настъргваме. Моркова почистваме и настъргваме едро. Доматите белим и режем на кубчета. В тенджера слагаме лука, моркова и зеления фасул.
Наливаме олио и малко вода. Включваме котлона и задушаваме. Прибавяме и другите зеленчуци (патладжана трябва да отцедим от водата и да измием с вода и тогава да прибавим за готвене) и нарязан пресен магданоз.
Варим манджата до готовност. Може да я оставим с малко течност или да я изварим да остане на мазнина.Може да сервираме с малко варен ориз .
Коментари