Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лятна манджа с чушки и яйца

Лятна манджа с чушки и яйца

Лятна манджа с чушки и яйца
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Знаете, че през лятото не бива да прекалявате с тежките манджи, нали? Затова ви предлагаме и тази рецепта, която ще приготвите за нула време"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се почистват от дръжките и семената, нарязват се на дълги и тънки лентички, лука се нарязва на полумесци.

В дълбок тиган се слага лукът с малко мазнина и се оставя да поомекне.

След това се добавят чушките и се оставя на котлона, докато се сготвят напълно, ако е необходимо може да се налее малко вода.

Накрая се чукват яйцата и се бърка непрекъснато, посолява се със сол и черен пипер и се поръсва със сирене, след 2-3 мин. се сваля от огъня, поръсва се с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: