Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Парти кюфтенца със сладко-кисел сос

Парти кюфтенца със сладко-кисел сос

Парти кюфтенца със сладко-кисел сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Най-хубавите партита се правят със скъпи приятели и ей тези сочни кюфтенца с уникален сос"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • кимион
  • черен пипер
  • галета - 1 с.л.
  • вода - 3 - 4 с.л.
  • чубрица
  • олио - за пържене
  • сладко кисел сос
  • ябълков оцет - 200 мл
  • захар - 1 ч.ч
  • доматено пюре - 150 г
  • кетчуп - 50 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан ситно лук, кимион, черен пипер, вода и чубрица. С мокри ръце се оформят малки топчета като орехи и поръсваме отгоре с галета, а после с ръка се овалват.

В тиган със загрято олио пържим от всички страни до златисто, изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Набождат се с парти шишчета и нареждаме в чиния с клонки зелени подправки при мен копър.

Приготвя се сосът. В малко тиганче се сипва ябълков оцет и захар. Загрява се да кипне и докато захарта се разтопи. Добавя се доматено пюре и кетчуп, разбърква се с тел и оставяме да поври 8-10 минути.

Царевично нишесте се разтваря с малко вода на каша и прибавяме в соса. Разбърква се непрекъснато, докато сгъсти, и се сваля от котлона.

Охладен се сервира с парти кюфтенцата. Приготвих половин доза сладко -кисел сос - този на снимката, ако искате повече сос, просто пригответе с дадените продукти.

Топваш кюфтенце в соса и хапваш с кеф!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: