Начин на приготвяне
Каймата се омесва с нарязан ситно лук, кимион, черен пипер, вода и чубрица. С мокри ръце се оформят малки топчета като орехи и поръсваме отгоре с галета, а после с ръка се овалват.
В тиган със загрято олио пържим от всички страни до златисто, изваждаме върху салфетка да попие мазнината.
Набождат се с парти шишчета и нареждаме в чиния с клонки зелени подправки при мен копър.
Приготвя се сосът. В малко тиганче се сипва ябълков оцет и захар. Загрява се да кипне и докато захарта се разтопи. Добавя се доматено пюре и кетчуп, разбърква се с тел и оставяме да поври 8-10 минути.
Царевично нишесте се разтваря с малко вода на каша и прибавяме в соса. Разбърква се непрекъснато, докато сгъсти, и се сваля от котлона.
Охладен се сервира с парти кюфтенцата. Приготвих половин доза сладко -кисел сос - този на снимката, ако искате повече сос, просто пригответе с дадените продукти.
Топваш кюфтенце в соса и хапваш с кеф!