Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с домати и босилек

Качамак с домати и босилек

Качамак с домати и босилек
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Мислите си, че качамакът е вкусен, докато не опитате тази ароматна рецепта с домати и босилек"

Необходими Продукти

  • качамак - 1 ч.ч.
  • вода - 1 л
  • сирене - бучка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • краве масло - бучка
  • домати - 1 бр.
  • босилек - 3 - 4 листа (пресен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера водата и качамак. Добавете солта и изчакайте да заври. Бъркайте с дървена лъжица, без да спирате. Щом започне да се отделя, изключете и отстранете от котлона.

Направете запръжката, като в тиган разтопите маслото. Добавете червения пипер и го запържете леко, като внимавате да не загори.

Измийте и нарежете домата на колелца, а босилека - на дребно.

В тавичка разпределете половината качамак. Поръсете със сирене и полейте с половината запръжка от червения пипер. Подредете колелца домат, като покриете цялата част.

Разстелете останалия качамак отгоре. Поръсете отново със сирене и останалата запръжка.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: