Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Най-вкусния качамак с карфиол и босилек

Най-вкусния качамак с карфиол и босилек

Най-вкусния качамак с карфиол и босилек
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Качамак, но в ароматен гурме вариант с аромат на босилек"

Необходими Продукти

  • качамак - 1 и 1/2 ч.ч.
  • карфиол - 1 и 1/2 ч.ч.
  • босилек - 3 щипки ( сушен )
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме карфиола, като го измиваме и начупваме на ситни парченца.

Слагаме водата да заври и като кипне, сипваме карфиола и овкусяваме с шарлана и хималайската сол.

След 5 минути добавяме бавно и постепенно качамака, като разбъркваме постоянно с телена бъркалка. След като сме сипали всичкия качамак, сменяме телената бъркалка с дървена плоска бъркалка, с която при постоянно разбъркване, следим дъното да не залепва.

Малко преди да е готов, подправяме с босилека. Като се свари напълно, разпределяме в 3 порции (дълбоки купи).

Поднасяме топло!

Невероятно вкусен качамак с нежно хрупкав карфиол и ароматен босилек!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: