Начин на приготвяне
Нарежете морковите и картофите на кубчета. Загрейте зетхин в дълбок съд.
Задушете зеленчуците до омекване. Нарежете на ситно лука и прибавете. Добавете и стръкчета свеж риган. Овкусете сместа със сол и черен пипер. Налейте вода и оставете сместа да заври.
Нарежете на тънки парченца бабека. Запържете го в силно загрят тиган без мазнина. Извадете парченцата от тигана и ги поставете върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и да станат хрупкави.
Налейте сметаната и прясното мляко в супата и оставете да заври отново. Когато заври, прехвърлете в купа и пасирайте до гладка кремсупа.
Гарнирайте картофената супа с хрупкавия бабек и сервирайте.