Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Зеленчуковата манджа на мама

Зеленчуковата манджа на мама

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Зеленчуковата манджа на мама
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
27/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Колкото и да опитваме, никога няма да успеем да приотвим зеленчукова манджа, вкусна като мамината, но и тази си я бива"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • зелен фасул - 200 г около една шепа
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • зелен пипер - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • олио
  • вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и режем всички зеленчуци на дребно.

След това в тенджера слагаме нарязания лук, да се задуши, след лука добавяме картофи, пипер, зелен фасул и един домат и всичко запържваме за 5 минути.

След като се запържат малко, добавяме доматено пюре, брашно и доливаме вода около 1.5 л.

След като водата заври, слагаме ориз и оставяме на бавен огън да покъкри манджата за един час. Преди да спрем котлона, добавяме сол, черен пипер и чубрица.

Сервираме манджата на мама топла с люта чушка и цял хляб (не нарязан).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: