Начин на приготвяне
Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета и ги сварете в подсолена вода до пълна готовност за около 20 минути. Отцедете добре и оставете да се охладят леко.
Намачкайте картофите с преса или вилица до получаване на гладко картофено пюре.
Настържете кашкавала на едро ренде, настържете пармезан и добавете двете съставки към картофите. Прибавете яйцето, царевичното брашно, ситно нарязания копър, сол кимион и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа за картофени кюфтета.
При нужда добавете 3–4 супени лъжици галета и малко царевично брашно, за да се стегне сместа. Оформете кюфтета с влажни ръце.
Оваляйте всяко кюфте в галета, за да стане хрупкава коричка при пържене.
Включете еърфрайъра и загрейте при температура от 170 °C. Подредете кюфтетата в еърфрайъра. Печете с обръщане от двете страни до златисто по около 10–12 минути на страна.
Извадете готовите кюфтета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднасяйте картофените кюфтета топли с млечен чеснов сос, айрян или свежа салата от домати и краставици.
Вижте още апетитни предложения за кюфтета без месо и уникални и любими кюфтета от тиквички.