Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Картофени кюфтета в еърфрайър с кашкавал и копър

Картофени кюфтета в еърфрайър с кашкавал и копър

Картофени кюфтета в еърфрайър с кашкавал и копър
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднасяйте картофените кюфтета топли с млечен чеснов сос, айрян или свежа салата от домати и краставици."

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • пармезан - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • копър - 2 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • галета - за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кетчуп - за украса
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета и ги сварете в подсолена вода до пълна готовност за около 20 минути. Отцедете добре и оставете да се охладят леко.

Намачкайте картофите с преса или вилица до получаване на гладко картофено пюре.

Настържете кашкавала на едро ренде, настържете пармезан и добавете двете съставки към картофите. Прибавете яйцето, царевичното брашно, ситно нарязания копър, сол кимион и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа за картофени кюфтета.

При нужда добавете 3–4 супени лъжици галета и малко царевично брашно, за да се стегне сместа. Оформете кюфтета с влажни ръце.

Оваляйте всяко кюфте в галета, за да стане хрупкава коричка при пържене.

Включете еърфрайъра и загрейте при температура от 170 °C. Подредете кюфтетата в еърфрайъра. Печете с обръщане от двете страни до златисто по около 10–12 минути на страна.

Извадете готовите кюфтета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Поднасяйте картофените кюфтета топли с млечен чеснов сос, айрян или свежа салата от домати и краставици.

Вижте още апетитни предложения за кюфтета без месо и уникални и любими кюфтета от тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: