Начин на приготвяне
Смесете равни количества брашно и галета. Няма строго определени количества за тях, просто преценете по големината на плочката сирене. Би трябвало по 1 к.ч. от всяко от тях да са достатъчни, за да може обилно да се покрие повърхността на сиренето. Ако ви остане, може да ползвате за паниране на други продукти.
Разделете белтъка от жълтъка на яйцето. Разбийте ги по отделно, като във всеки капнете капчици лимонов сок.
Смесете всички билки и подправки. Добавете си някоя билка, която ви харесва или премахнете някоя, която не ви допада особено, но присъства в рецептата.
Извадете сиренето от саламурата и без да го подсушавате, го оваляйте в брашно и галета. Топнете в жълтъка, покривайки с него цялата повърхност на сиренето, и поръсете с част от подправките, така че да полепнат хубаво. Отново покрийте с плътна обвивка брашно и галета и потопете в белтъка, повтаряйки процедурата (белтъкът трябва да е разбит добре, не на сняг, но да се виждат плътни мехурчета).
Поръсете отново с останалите билки.
Сложете плочката сирене в намазнена тавичка. Може и да я покриете с алуминиево фолио, но задължително го намазнете, иначе долната част на коричката ще остане на него.
Пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете до златист загар, по-тъмен или светъл - зависи как ви харесва.
Поднесете вкусното печено сирене топло и му се насладете с чаша розе, червено вино или бира.
Добър апетит!