Начин на приготвяне
Днес взехме едно голямо филе от сьомгова пъстърва и тази идея внезапно се оформи в главата ми.
Изпекох 4 филии хляб, блиндирах ги с връзка накълцан магданоз, чесън, сол и малко черен пипер.
Добавих лимонов сок и зехтин, за да се получи смес, с която да мога да намажа филето.
Преди да го намажа почистих с пинсета костите. Сложих хартия за печене на тавата, намазах я с масло и сложих внимателно филето.
След като го намазах старателно навсякъде със сместа (виж снимките) го мушнах в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекох докато не се зачервиха крайчетата на филето.
За гарнитура изпекох пресни картофки в масло, чесън и копър.
Приятен апетит!