Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомгова пъстърва с билкова коричка

Сьомгова пъстърва с билкова коричка

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Сьомгова пъстърва с билкова коричка
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомгова пъстърва - филе
  • хляб - 4 филии
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - сух
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес взехме едно голямо филе от сьомгова пъстърва и тази идея внезапно се оформи в главата ми.

Изпекох 4 филии хляб, блиндирах ги с връзка накълцан магданоз, чесън, сол и малко черен пипер.

Добавих лимонов сок и зехтин, за да се получи смес, с която да мога да намажа филето.

Преди да го намажа почистих с пинсета костите. Сложих хартия за печене на тавата, намазах я с масло и сложих внимателно филето.

След като го намазах старателно навсякъде със сместа (виж снимките) го мушнах в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекох докато не се зачервиха крайчетата на филето.

За гарнитура изпекох пресни картофки в масло, чесън и копър.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: