Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печено сирене в билкова коричка

Печено сирене в билкова коричка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печено сирене в билкова коричка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Няма по-вкусен начин за приготвяне на ароматно сиренце, а тази билкова коричка е просто върхът"

Необходими Продукти

  • краве сирене - 250 г плочка, около 2 см дебелина
  • яйца - 1 бр. XL
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • естрагон - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • лют пипер - 2 щипки или на вкус, на люспи
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете равни количества брашно и галета. Няма строго определени количества за тях, просто преценете по големината на плочката сирене. Би трябвало по 1 к.ч. от всяко от тях да са достатъчни, за да може обилно да се покрие повърхността на сиренето. Ако ви остане, може да ползвате за паниране на други продукти.

Разделете белтъка от жълтъка на яйцето. Разбийте ги по отделно, като във всеки капнете капчици лимонов сок.

Смесете всички билки и подправки. Добавете си някоя билка, която ви харесва или премахнете някоя, която не ви допада особено, но присъства в рецептата.

Извадете сиренето от саламурата и без да го подсушавате, го оваляйте в брашно и галета. Топнете в жълтъка, покривайки с него цялата повърхност на сиренето, и поръсете с част от подправките, така че да полепнат хубаво. Отново покрийте с плътна обвивка брашно и галета и потопете в белтъка, повтаряйки процедурата (белтъкът трябва да е разбит добре, не на сняг, но да се виждат плътни мехурчета).

Поръсете отново с останалите билки.

Сложете плочката сирене в намазнена тавичка. Може и да я покриете с алуминиево фолио, но задължително го намазнете, иначе долната част на коричката ще остане на него.

Пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете до златист загар, по-тъмен или светъл - зависи как ви харесва.

Поднесете вкусното печено сирене топло и му се насладете с чаша розе, червено вино или бира.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: