Начин на приготвяне
Взимаме тава и я покриваме с хартия за печене.
Осоляваме двете парчета от сьомга и ги поръсваме с червен и черен пипер.
Смесваме виното, соевия сос, кърито, магданоза, ригана, мащерката, чесъна, кафявата захар, зехтин и сол, и ги задушаваме за 10 минути на котлон.
Печем сьомгата в предварително загрята до 180 °C фурна около 10 минути (завита във фолио и покрита със соса от билките).
На 8-та минута отваряме фолиото и заливаме отгоре сьомгата със смесените масло и лимон. Поръсваме с малко галета.
Правим гарнитура за риба, като сваряваме ориза и добавяме масло и сол (може да добавим задушени с масло аспержи или броколи и да ги запечем със сьомгата. А оризът да е по технологията за суши).
Поставяме сьомгата върху ориза. По желание може да се добавят и каперси.
Да Ви е сладко с тези филета от сьомга с билкова коричка!