Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с билкова коричка и кладница

Пилешки бутчета с билкова коричка и кладница

Пилешки бутчета с билкова коричка и кладница
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
06/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Пилешки бутчета, но в уханен гурме вариант с билки - искате да ги опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • розмарин - свеж
  • хималайска сол - на вкус
  • босилеково песто - 1 с.л.
  • сушени домати - 7 - 8 бр.
  • салвия - 10 листенца свежа
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г. кладница
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете олиото. Добавете всички сухи подправки. Добавете салвията и розмарина, предварително нарязани, прибавете и босилековото песто. Овкусете с хималайска сол на вкус. Накълцайте скилидките чесън на ситно и ги прибавете към останалите съставки.

Почистете пилешките бутчета и ги сложете в съд за варене. Покрийте ги с вода и ги сверете до полуготовност.

Отцедете бутчетата от бульона, оваляйте ги в брашно, като отстраните излишното.

Потопете ги в ароматната марината. Намажете ги от всички страни и ги наредете в тава за печене.

Прибавете 1 к.ч. от бульона, който се получи при варенето на бутчетата.

Нарежете гъбите Кладница на подходящи парченца и заедно със сушените домати /предварително накиснати/ ги наредете между бутчетата.

Изпечете във фурна до 250 градуса до хрупкава коричка.

Гарнирайте пилешкото с гъби с парченца лимон и подходяща гарнитура.

Невероятно ароматни бутчета с билкова коричка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: