Начин на приготвяне
В купа изсипете олиото. Добавете всички сухи подправки. Добавете салвията и розмарина, предварително нарязани, прибавете и босилековото песто. Овкусете с хималайска сол на вкус. Накълцайте скилидките чесън на ситно и ги прибавете към останалите съставки.
Почистете пилешките бутчета и ги сложете в съд за варене. Покрийте ги с вода и ги сверете до полуготовност.
Отцедете бутчетата от бульона, оваляйте ги в брашно, като отстраните излишното.
Потопете ги в ароматната марината. Намажете ги от всички страни и ги наредете в тава за печене.
Прибавете 1 к.ч. от бульона, който се получи при варенето на бутчетата.
Нарежете гъбите Кладница на подходящи парченца и заедно със сушените домати /предварително накиснати/ ги наредете между бутчетата.
Изпечете във фурна до 250 градуса до хрупкава коричка.
Гарнирайте пилешкото с гъби с парченца лимон и подходяща гарнитура.
Невероятно ароматни бутчета с билкова коричка!