Сладкиш с ябълки и сладко от сини сливи

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
27/07/2019
"Не давайте рецептата на този сладкиш на други - само ви разсейват, за да го изядат, докато вие пишете ли пишете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула
  • ябълки - 3 бр. Златна превъзходна
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сладко от сини сливи - 1 ч.ч. домашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Брашното го пресяваме със сито. Брашното се смесва с бакпулвера и разбъркваме, за да се смесят добре двете съставки.

Разбиват се яйцата със захарта с миксер продължително. Прибавят се ванилията и олиото и се обърква добре. После се слага и водата и се разбиват отново с миксера. Водата трябва да е леко топла, не студена.

Прибавя се постепенно брашното на части до получаване на хомогенна смес, като не не спираме да разбиваме с миксера.

Слагаме хартия за печене в тавата на фурната. Изливаме кашата и заглаждаме добре отгоре, за да е равно. Обелваме и почистваме от вътрешността ябълките и ги нарязваме на малки парченца, не много дебели.

Разпределяме отгоре ябълките върху кашата, без да натискаме. На места разпределяме и с лъжица от сладкото, така че да има навсякъде.

Печете ябълковия сладкиш със сладко в предварително загрята на 180°C фурна.

Вече готов се оставя да почине за кратко и се разрязва правоъгълници.

Сладкишът с ябълки и сладко от сини сливи е пъстър, сладък и леко кисел, пухкав и мек.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар